nonpasaran

ASUS N53 Serisi : Harddisk ve Ram Terfisi Nasıl Yapılır?

Daha önce bildiğiniz gibi Notebook'larda Harddisk Terfisi : Yapılmalı mı, Nasıl Yapılmalı ?  ve  ASUS - N61 Serisi : Demontaj Kılavuzu yazılarımla çok satılan bir seri olan Asus N61 serisinde nasıl Harddisk ve Ram yükseltmesi yapabileceğinizi anlatmıştım. Ancak N61 serisinin devamı olan N53 serisinde Hardisk ve Ram bölmelerine ulaşmak için biraz daha farklı bir yol izlemek gerekiyor. Bu yüzden bunun için ayrıca bir yazı yazma gereği duydum. Bu yazı sadece bu bölmelere ulaşmak ile alakalı olacağı ve bu terfi sırasında dikkat etmeniz gereken başka önemli noktalar da olduğu için bu işlemi gerçekleştirmeden önce mutlaka Notebook'larda Harddisk Terfisi : Yapılmalı mı, Nasıl Yapılmalı ? yazımı okuyun...




1- Notebook'unuzu kapattıktan sonra elektrik bağlantısını kesin , ardından bataryasını çıkarın ve kapağının çizilmeyeceği bir zemine ters olarak koyun.







2-  Yumuşak plastik ayaklar tırnakla kolayca çıkarılabilecek şekilde yapılmıştır. Çıkarın.







3- Gördüğünüz gibi altından civatalar çıkacak. Bu civataları sökün ve ardından resimlerde gördüğünüz gibi kapağı çıkarın.








4- Karşınıza Harddisk ve Ram slotları çıkacak. HDD değiştirecekseniz  Notebook'larda Harddisk Terfisi : Yapılmalı mı, Nasıl Yapılmalı ? yazımdan, Ram değiştirecekseniz ASUS - N61 Serisi : Demontaj Kılavuzu yazımda "BELLEK (RAM)" bölümünden devam edin.







   Önemli uyarı,

            Şu anda piyasada bulunan (Aralık-2010) bütün Mobil İ3 ve İ5 işlemcilerin desteklediği Ram specleri şunlardır; (i7 işlemcilerin specleri farklıdır!)

  • DDR3-800/1066 MHz. Ram hızı.
  • 2 Slot (Çift kanal)
  • 17.1 GB/s Max. bellek bant genişliği
  • Max. 8 GB . Ram miktarı.
Yani piyasada bulunan 1333 MHz Ramlere sahip modeller zaten mecburen 1066 MHz.de çalışacağı için "Bu modelde 1333 MHz ram var" demek tamamen tüketiciyi aldatmaya yöneliktir. Kanmayınız...


Güncelleme (Şubat 2011)

2. nesil i serisi işlemcilerin piyasaya çıkması ile beraber yukarıda bahsettiğim Ram specleri değişti. (Ayırabilmeniz açısından; İlk nesil i serisi işlemciler 3 rakam ile kodlanırken (Örneğin, i5-520M) 2. nesil i serisi işlemciler 4 rakam ile kodlanıyorlar. (Örneğin i5-2410M) Daha fazla bilgi için bakınız; 2. Nesil Intel® Core™ (Sandy Bridge) İşlemci Ailesine Genel Bir Bakış)


  • DDR3-1066/1333 Ram hızı.
  • 2 Slot (Çift kanal)
  • 21.3 GB/s maksimum bant genişliği
  • Max. 8 GB Ram miktarı.

    Arşiv

    Yorumlar

    Twitter

    Facebook

    İzleyiciler

    Rastgele

    item