nonpasaran

DNS Ayarlarını Değiştirmek, Internet Yasaklarını Aşmak

 Bildiğiniz gibi pek çok site çeşitli sebepler ile mahkeme kararlarına istinaden Türk Telekom tarafından erişime kapatılıyor.Bunların en çok ilgi çekeni de "YouTube". Pek çok kullanıcı internetten buldukları çeşitli programlar ile erişimine engel koyulmuş sitelere girmeye çalışıyor  ve çoğuda bu yüzden ne olduğu belirsiz programları bilgisayarlarına kurarak aslında kendi elleri ile virüs bulaştırıyorlar.Bu tip yasak sitelere girmenin en güvenli ve kesin yolu DNS adreslerinizi değiştirmenizdir. Bu 3-5 saniyelik işlem ile yasak olan her siteye girebilirsiniz.


Konuyla ilgili olarak bkz.
DNS, VPN, PROXY ve HOST dosyası nedir? | Artıları eksileri...
Bu yöntem işinize yaramazsa bu yönteme göre çok daha etkili ve Internet üzerinde anonim olarak dolaşmanızı sağlayacak bir yöntem için bkz.  VPN Bağlantısı Kurmak, VPN Bağlantısı ile Internet Yasaklarını Aşmak
VPN kullanmak Internet yasaklarının aşılması için kesin ve engellenemez bir çözümdür. Tek dezavantajı ise ücretsiz VPN servislerinde karşılaşabileceğiniz hız sorunları olacaktır.


DİKKAT; Bu işlem sonucunda yasaklanmış ve yetişkinler için içeriğe sahip  sitelere de erişiminiz açılacak. Eğer çocuklarınız ile aynı bilgisayarı kullanıyorsanız bunu göz önünde bulundurun.(Çocuklarınızı bu tip içerikten korumak için Open DNS'in sunduğu filtreleme seçeneklerini kullanabilir veya Vista ve Windows 7'de var olan ebeveyn denetimlerini ayarlayabilirsiniz.Linkte hiç bilgisayar kullanmayı bilmeyen ebeveynlerin dahi anlayabileceği basitlikte anlattım; Ebeveyn denetimleri )




Eğer Google ve bağıntılı servislerle ilgili sorun yaşıyorsanız bununla ilgili bilgi almak ve sorunu çözmek için;  Google yasağı ve yapılabilecekler...

WİNDOWS VİSTA, 7, 8 ve 8.1


1- Bildirim Alanı'ndaki ağ simgesine () sağ tıklatın ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni Aç'a tıklatın. (Ağ simgesi yoksa Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi yolunu izleyin ve 2. adıma geçin)





2- Açılan pencerede ok ile işaretlediğim alanda o anda bağlı olduğunuz ağı göreceksiniz. Tıklatın...




3- Açılan pencerede Özellikler butonuna tıklayın...




4- Yeni açılan pencerede İnternet protokolü sürüm 4(TCP/IPv4) yazan yeri bulup çift tıklayın...



5- Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan: seçeneğine tik attıktan sonra adres kısmına 208.67.222.222 - 208.67.220.220  veya 8.8.8.8. - 8.8.4.4  sayılarını girin ve Çıkarken ayarları doğrula seçeneğini işaretledikten sonra Tamam diyerek bütün açık pencereleri kapatın.


Eğer başka DNS Server'lar denemek isterseniz hızlı ve ücretsiz hizmet veren DNS Server'larının bir listesini buradan indirebilirsiniz...


WİNDOWS XP


(XP kullanmadığım için resimleri Open DNS sitesinden aldım)

1- Başlat Menüsü'nde Denetim Masası'nı seçin.





2- Denetim Masası'nda Ağ Bağlantıları'nı seçin.




3- Açılan pencerede bağlantınızı seçin.





4- Özellikler'i seçin.





5-Internet Protokol TCP/IP'yi seçin ve Özellikler deyin.





6- Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan: seçeneğine tik attıktan sonra adres kısmına 208.67.222.222 - 208.67.220.220  veya 8.8.8.8. - 8.8.4.4  sayılarını girin ve Tamam diyerek bütün açık pencereleri kapatın.


Eğer başka DNS Server'lar denemek isterseniz hızlı ve ücretsiz hizmet veren DNS Server'larının bir listesini buradan indirebilirsiniz...

Arşiv

Yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item